Mogelijk gemaakt door

Waarom

Groenten en fruit op school en op de werkvloer, waarom?

Uit recentelijk onderzoek blijkt dat er in Nederland schrikbarend weinig fruit en groenten worden gegeten door de jeugd (0 – 18 jaar). Slechts 5% eet genoeg (2 stuks) fruit per dag en maar 1% van de Nederlandse jeugd eet voldoende (250 gram) groenten!

 

Onze kinderen groeien op in een wereld die prikkelt om suiker, zout en vet te eten. Wij willen, net als alle ouders van Nederland, hen leren hoe lekker gezond kan zijn.

 

Een ongezonde leefstijl kan vele gevolgen hebben,  zoals obesitas, type 2 diabetes, vormen van kanker en hart- en vaatziekten.

Wist je bijvoorbeeld dat een gezonder eetpatroon de kans vroegtijdig overlijden en hart- en vaatziekten met 15 tot 20 % verlaagt?

 

Verder blijkt nog meer uit onderzoek dat voedselonderwijs op de basisschool helpt bij de ontwikkeling van een gezond en duurzaam voedingspatroon.

Kinderen die meer weten over hun eten (herkomst, de manier waarop het gemaakt wordt, samenstelling of bereiding), hebben een grotere kans op een gezond voedingspatroon en hiermee dus een gezonder leven.

Door kinderen te blijven betrekken bij koken, samen eten, proeven of groente verbouwen wordt de impact van dit voedselonderwijs vergroot.

Het Proevkantoor wil juist de praktische kant hierin belichten, namelijk het daadwerkelijk aanbieden en leveren van de gezonde (snack)groenten en fruit!

 

Doel 1.000 euro | percentage behaald:

5%